Etusivu > Raspberry Pi, xbmc > Optimointi

Optimointi

Kellotus

Raspberry pi: tulee vakiona 700Mhz: kellotetuksella, mutta valmistaja antaa takuuta 1000Mhz asti ylikellotetulle laitteelle. Testasin eri kellotaajuuksien vakauksia. Kellotaajuus luetaan muistikortin tiedostosta ”/boot/config.txt”. Kyseisessä tiedostossa on myös näyttömuistin koko. Testasin nostaa kellotaajuutta 50Mhz korotuksilla.

  • 700 Mhz- Vakiokellotaajuus
  • 750 – 1000Mhz  – Laite vakaa
  • 1050 Mhz Sain xbmc:n kaatumaan videota toistaessa.

Näistä päätellenkin suosittelen tylsien ns. turbo asetuksien (1000Mhz) käyttöä. Tämä tapahtuu ottamalla turbon kommentointi pois. ennemmin mainitusta tekstitiedostosta.

# Turbo
arm_freq=1000
core_freq=500
sdram_freq=500
over_voltage=6

Näyttömuisti

Testasin laitteen näyttömuistin vaihtamista, ja huomasin selvää xbmc:n operaatioiden (esim. ruudun vaihtaminen) hidastumista kun olin asettanut suureemman kuin 256 megabitin näyttömuistin käyttöön. En huomannut parantunutta videontoistoa joten päädyin vaihtamaan muistin takaisin. Etsin googlella erityisiä ohjeita näyttömuistista ja huomasin joidenkin julkaisujen kuitenkin käyttävän 256MB näyttömuistia.

http://www.raspbmc.com/wiki/user/frequently-asked-questions/

Uudelleenosiointi

Dd komennolla kopioimalla kopioituu image levylle bitti bitiltä. Ylimääräistä tilaa ei voi siis jättää imageen, joten levyimagessa osiointi on mahdollisimman pieni. Minun täytyy siis suurentaa levyosiointi erikseen.

Jokela on kirjoittanut levyosioinnin laajentamisesta yksinkertaisen step-by-step ohjeen.

–  Tuomas Latvanen

Kategoriat:Raspberry Pi, xbmc
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti