Etusivu > Raspberry Pi > Loppuraportti: LFS-käyttöjärjestelmän rakentaminen Raspberry Pille

Loppuraportti: LFS-käyttöjärjestelmän rakentaminen Raspberry Pille

Ryhmän jäsenet

Ilkka Jylhä ja Tom Himanen.

Tavoitteet

Tavoitteena oli rakentaa Raspberry Pille Linux tyhjästä ja testata järjestelmän toimivuus Quake3:lla.

Onnistuminen

Olimme aluksi varovaisen optimistisia asennusprojektin suhteen, joka kuitenkin osoittautui tiettyjen osa-alueiden osalta työläämmäksi ja hitaammaksi kuin kuvittelimme. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että jotkut asiat olivat merkittävästi helpompia kuin kuvittelimme.

Järjestelmän kopioiminen ja pienentäminen dd-työkalulla osoittautui äärimmäisen paljon tuskallisemmaksi operaatioksi kuin osasimme kuvitella. Sen sijaan esimerkiksi käynnistysskriptien asennus oli niin helppoa, että siitä tuli suorastaan huono omatunto.

Lopputulos oli onnistunut. Testasimme järjestelmän toimivuuden ja suorituskyvyn asentamalla Quake3:n. Peli toimi sulavasti ottaen huomioon käytetyn laitteiston.

Loppusanat

LFS:n asentaminen oli oppimiskokemuksena erittäin hyvä ja valaiseva, mutta ainakaan omiin tarpeisiimme LFS:stä ei ole. Siirrymme itse kukin luultavasti käyttämään Raspbiania Raspberry Pi:llä, mutta LFS:n asennus ei ollut ajanhukkaa – päin vastoin.

Palaute

Kurssi oli erittäin nautinnollinen. Itsenäinen työskentely itselleen kiinnostavan projektin parissa sai ajantajun katoamaan, ja kurssin myötä ymmärrämme GNU/Linux -järjestelmiä entistä syvemmin. Aikaa oli vähän, joten keskityimme ensisijaisesti järjestelmän kasaamiseen.

Omalta osaltamme raportointi voi olla hiukan huolittelematonta, mutta pidämme tasoa resursseihin nähden riittävänä, sillä projektissamme olisi laajuudesta johtuen ollut ääretön määrä raportoitavaa. Raportointivelvollisuutta sinänsä emme missään määrin kritisoi, sillä on täysin perusteltua edellyttää todistusaineistoa itsenäisestä työskentelystä. Emme siis muuttaisi kurssissa mitään.

Kategoriat:Raspberry Pi
  1. Ei kommentteja.
  1. No trackbacks yet.

Jätä kommentti